2015. március 7., szombat

Trumpeter M113A2 1:72

Az M113 a NATO és a fél világ páncélozott bokorugrója (a világ másik fele a BTR valamelyik változatában szeret bokrot ugrani), rengeteg változatban készült, a Vietnámi háborútól egészen napjainking használják a korosodó csapatszállítót.

A készlet

 A kínai Trumpeter 2007 óta több  változatban is kiadta a készletet: páncélozott lovasság (ACAV), elsősegély, A1, A2 és A3 változat, szóval lehet válogatni bőven. Kicsit felemás érzéseket kelt bennem ez a makett. Elsőre szépen kidolgozottnak tűnik, de menet közben kiderült néhány furcsaság. A különböző változatok sajátosságaira nem térnék ki, de arra igen, hogy látszólag teljesen össze-vissza dolgozták ki a makett részleteit tekintet nélkül arra, hogy mi látszik, mi nem. A motortér részletesen ki van dolgozva, de semmi nem látszik belőle. A makett készítője lehetőséget adott ugyan rá, hogy felnyissuk a motor feletti részt, de az igazi M113 motorháza nem úgy és nem ott nyílik - komolyan nem tudom, hogy gondolták ezt? 
Motorfedél az M113 szervízkönyvéből

A belső térből a lövész és a vezető helye hiányzik, ráadásul az egész tele van kinyomótüske helyekkel, ezek némelyikét elég nehéz eltüntetni, mert rossz helyen vannak. Szóval vagy javítgat és alkatrészeket gyárt az egyszeri makettező, vagy vállat von, és rázárja az ajtót a felemás részletekre.

Építés

a szokásos Trumpeter-féle ragaszthatatlan vinyl lánctalpak
keretek
szárazpróba - nem így nyílik

Vagy mentőpáncélos, vagy gépágyú, a kettő nem kompatibilis

A kész makett












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése